Gombás paradicsomszósz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 dl sűrű paradicsomszósz (én frissen turmixolt paradicsomot használtam)
  • 6-8 friss bazsalikomlevél
  • egy mokkáskanál szárított bazsalikom
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • egy zöldhagyma vagy kisebb sáfrányhagyma (én mindkettővel készítettem már)
  • egy duci gerezd fokhagyma
  • egy teáskanál teljeskiőrlésű durumliszt
  • 5-6 nagy csiperke gomba
  • egy ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • egy tk méz vagy cukor vagy édesítőszer
  • só, bors ízlés szerint
  • tészta ízlés szerint (én durum lisztből készültet használok)
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

Felaprítjuk a zöldhagymát és egy evőkanál olívaolajra tesszük, hozzáadjuk a vajat és sózzuk. Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát.

Közben feltesszük a vizet a tésztának. Amikor felforr a víz, beledobjuk a tésztát és készre főzzük.

Felvágjuk a gombát, rátesszük a hagymára, meghintjük petrezselyemzölddel és lepirítjuk. Meghintjük a liszttel és összekeverjük, majd rátesszük a paradicsomszószt.

Ízesítjük bazsalikommal, mézzel, borssal és sóval, majd kiforraljuk.

Közben leszűrjük tésztát és kb 2 dl főzővizet hozzáadunk a mártáshoz. Összeforraljuk és a tésztával tálaljuk, friss bazsalikom levéllel és sajttal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Télen is készítettem paradicsomkonzervvel mártást, de frissen turmixolt paradicsomnak semmihez sem hasonlítható az íze, ezért ha van rá lehetőség, ezzel érdemes elkészíteni.