Hozzávalók:
Elkészítése:
Felaprítjuk a zöldhagymát és egy evőkanál olívaolajra tesszük, hozzáadjuk a vajat és sózzuk. Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát.
Közben feltesszük a vizet a tésztának. Amikor felforr a víz, beledobjuk a tésztát és készre főzzük.
Felvágjuk a gombát, rátesszük a hagymára, meghintjük petrezselyemzölddel és lepirítjuk. Meghintjük a liszttel és összekeverjük, majd rátesszük a paradicsomszószt.
Ízesítjük bazsalikommal, mézzel, borssal és sóval, majd kiforraljuk.
Közben leszűrjük tésztát és kb 2 dl főzővizet hozzáadunk a mártáshoz. Összeforraljuk és a tésztával tálaljuk, friss bazsalikom levéllel és sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Télen is készítettem paradicsomkonzervvel mártást, de frissen turmixolt paradicsomnak semmihez sem hasonlítható az íze, ezért ha van rá lehetőség, ezzel érdemes elkészíteni.