Gomba pörkölt tarhonyával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg csiperke gomba
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
- olaj
- 2 db pörkölt kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
Köret:
- 500 g tarhonya
- 7,5 dl forró víz
- kevés olaj
- só
- 1 zöldség leveskocka
Elkészítése:
Először a pörköltet készítem el. A vöröshagymát, fokhagymát megpucolom, majd a vöröshagymát apró kockákra vágom
Egy edényben felmelegítem az olajat, majd a hagymákat megdinszteljük és a tűzről félrehúzva hozzáadom a paprikát és kevés vízzel felöntöm, majd visszateszem a tűzhelyre. Hozzáadom a felaprított gombát és ízlés szerint adok hozzá sót, borsot, pörkölt kockát és felöntöm még kb 3-4 dl vízzel. Puhára főzöm a pörköltet.
Amíg a pörkölt fő, addig a tarhonyát is elkészítjük. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a leveskockát is. Közben időnként átkeverjük.
A kész tarhonyát a pörkölttel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.