Gomba pörkölt tarhonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csiperke gomba
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
- olaj
- 2 db pörkölt kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
Köret:
- 500 g tarhonya
- 7,5 dl forró víz
- kevés olaj
- só
- 1 zöldség leveskocka
Elkészítése:
Először a pörköltet készítem el. A vöröshagymát, fokhagymát megpucolom, majd a vöröshagymát apró kockákra vágom
Egy edényben felmelegítem az olajat, majd a hagymákat megdinszteljük és a tűzről félrehúzva hozzáadom a paprikát és kevés vízzel felöntöm, majd visszateszem a tűzhelyre. Hozzáadom a felaprított gombát és ízlés szerint adok hozzá sót, borsot, pörkölt kockát és felöntöm még kb 3-4 dl vízzel. Puhára főzöm a pörköltet.
Amíg a pörkölt fő, addig a tarhonyát is elkészítjük. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a leveskockát is. Közben időnként átkeverjük.
A kész tarhonyát a pörkölttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









