Cukkínis shakshouka kecskesajttal recept

Hozzávalók:
- 4-5 ek olívaolaj
- 1 közepes cukkíni
- 1 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1 tk füstölt paprika
- 1/2 tk őrölt szerecsendió
- 2 friss paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem vagy korianderzöld, ha van
- 4 ojás
- 10 dkg natúr kecskesajt
Elkészítése:
3-4 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten hirtelen lepirítjuk a csíkokra vágott paprikát, majd üvegesre pároljuk rajta az szeletekre vágott hagymát és fokhagymát.
Pár perc pirítás után a cukkinit meghámozzuk, magházát kivesszük és csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk.
Sózzuk, borsozzuk, a paradicsomokat felkockázzuk és hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd a fűszereket ezután tesszük hozzá. A zöldfűszerek felét is hozzáforgatjuk.
Addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
A legvégén kis fészket alakítunk ki a serpenyőben és beleütjük egyenként a tojásokat. A kecskesajtot darabolva tesszük köré és kb 8 perc alatt megsütjük.
A zöldfűszerek másik felével megszórva tálaljuk.
Tipp:
Szerintem senkinek nem kell bemutatni a közel-keleti lecsót, mert egyre népszerűbb étel. Nem véletlenül, abszolút hozza a lecsó feelinget, fűszeres és cukkinivel, kecskesajttal turbózva zseniális!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »