Cukkini “sajt” recept

Hozzávalók:
- 1 sárga húsú cukkini (kb 50 dkg)
- 1 cs zselatin (20 g)
- só
- 3-4 ek GM sörélesztőpehely
- 5 dkg kókuszzsír
Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk és összedaraboljuk (héjastól), majd annyi sós vízben, ami épp ellepi puhára főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kókuszzsírt és botmixer segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a zselatint is és forráspontig melegítjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e. Ha szeretnénk zöldfűszerrel ízesíteni ekkor tehetjük meg, majd öntsük fóliával bélelt formába, majd miután kihűlt, tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Ha rántott “sajtot” szeretnénk készíteni 1-2 ek sörélesztő pehellyel többet adjunk hozzá.
Tipp:
Mindenmentes, íze leginkább a klasszikus kockasajtra emlékeztet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »