Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini “sajt” recept

Cukkini “sajt”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 sárga húsú cukkini (kb 50 dkg)
    • 1 cs zselatin (20 g)
    • 3-4 ek GM sörélesztőpehely
    • 5 dkg kókuszzsír

    Elkészítése:

    A cukkinit alaposan megmossuk és összedaraboljuk (héjastól), majd annyi sós vízben, ami épp ellepi puhára főzzük.

    Ekkor hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kókuszzsírt és botmixer segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a zselatint is és forráspontig melegítjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e. Ha szeretnénk zöldfűszerrel ízesíteni ekkor tehetjük meg, majd öntsük fóliával bélelt formába, majd miután kihűlt, tegyük egy éjszakára hűtőbe.

    Ha rántott “sajtot” szeretnénk készíteni 1-2 ek sörélesztő pehellyel többet adjunk hozzá.

    Tipp:

    Mindenmentes, íze leginkább a klasszikus kockasajtra emlékeztet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá