Cukkini “sajt” recept

Hozzávalók:
- 1 sárga húsú cukkini (kb 50 dkg)
- 1 cs zselatin (20 g)
- só
- 3-4 ek GM sörélesztőpehely
- 5 dkg kókuszzsír
Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk és összedaraboljuk (héjastól), majd annyi sós vízben, ami épp ellepi puhára főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kókuszzsírt és botmixer segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a zselatint is és forráspontig melegítjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e. Ha szeretnénk zöldfűszerrel ízesíteni ekkor tehetjük meg, majd öntsük fóliával bélelt formába, majd miután kihűlt, tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Ha rántott “sajtot” szeretnénk készíteni 1-2 ek sörélesztő pehellyel többet adjunk hozzá.
Tipp:
Mindenmentes, íze leginkább a klasszikus kockasajtra emlékeztet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »