Cukkini “sajt”

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cukkini “sajt”

Hozzávalók:

  • 1 sárga húsú cukkini (kb 50 dkg)
  • 1 cs zselatin (20 g)
  • 3-4 ek GM sörélesztőpehely
  • 5 dkg kókuszzsír

Elkészítése:

A cukkinit alaposan megmossuk és összedaraboljuk (héjastól), majd annyi sós vízben, ami épp ellepi puhára főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kókuszzsírt és botmixer segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a zselatint is és forráspontig melegítjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e. Ha szeretnénk zöldfűszerrel ízesíteni ekkor tehetjük meg, majd öntsük fóliával bélelt formába, majd miután kihűlt, tegyük egy éjszakára hűtőbe.

Ha rántott “sajtot” szeretnénk készíteni 1-2 ek sörélesztő pehellyel többet adjunk hozzá.

Tipp:

Mindenmentes, íze leginkább a klasszikus kockasajtra emlékeztet.