Cukkini – burgonya curry recept
Hozzávalók:
- 4 nagy burgonya
- 3 közepes cukkini (vagy 4 kicsi)
- 1 ek. ghí
- 1 tk. fekete mustármag
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt koriander
- 1-2 tk. só
- víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Elkészítése:
A burgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra. A cukkinit is mosd meg és vágd fel picit nagyobb darabokra.
Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a fekete mustármagot – a legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.
Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a többi fűszert és keverd el, hogy picit piruljanak. Majd tedd hozzá a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, majd párold puhára.
Ha szereted a tejterméket és valami igazán finomat szeretnél a végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesítheted. Én ma tejszín nélkül készítettem.
Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Tipp:
Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról, a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve, az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett.