Cukkini – burgonya curry recept

Hozzávalók:
- 4 nagy burgonya
- 3 közepes cukkini (vagy 4 kicsi)
- 1 ek. ghí
- 1 tk. fekete mustármag
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt koriander
- 1-2 tk. só
- víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Elkészítése:
A burgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra. A cukkinit is mosd meg és vágd fel picit nagyobb darabokra.
Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a fekete mustármagot – a legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.
Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a többi fűszert és keverd el, hogy picit piruljanak. Majd tedd hozzá a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, majd párold puhára.
Ha szereted a tejterméket és valami igazán finomat szeretnél a végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesítheted. Én ma tejszín nélkül készítettem.
Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Tipp:
Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról, a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve, az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »