Cukkini – burgonya curry

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya
  • 3 közepes cukkini (vagy 4 kicsi)
  • 1 ek. ghí
  • 1 tk. fekete mustármag
  • 1 tk. római kömény
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1-2 tk. só
  • víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Elkészítése:

A burgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra. A cukkinit is mosd meg és vágd fel picit nagyobb darabokra.

Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a fekete mustármagot – a legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.

Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a többi fűszert és keverd el, hogy picit piruljanak. Majd tedd hozzá a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, majd párold puhára.

Ha szereted a tejterméket és valami igazán finomat szeretnél a végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesítheted. Én ma tejszín nélkül készítettem.

Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod.

Tipp:

Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról, a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve, az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett.