Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Batátás, gombás lapcsánka recept

Batátás, gombás lapcsánka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg batáta (édesburgonya)
    • 30 dkg csiperke gomba
    • fél fej lilahagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 szelet száraz kenyér
    • só,bors
    • 2 dl étolaj
    • majonéz

    Elkészítése:

    A gombát apróra vágjuk és egy forró serpenyőben megpirítjuk szárazon, majd hagyjuk kihűlni.

    A batátát lereszeljük, tálba tesszük és beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a gombát és az áztatott, kinyomkodott kenyeret és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összekeverjük.

    Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, egy kanálnyi masszát belerakunk és kanállal kissé ellapítjuk. Mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük.

    Tálalásnál majonézt kínálunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá