Batátás, gombás lapcsánka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg batáta (édesburgonya)
  • 30 dkg csiperke gomba
  • fél fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 szelet száraz kenyér
  • só,bors
  • 2 dl étolaj
  • majonéz

Elkészítése:

A gombát apróra vágjuk és egy forró serpenyőben megpirítjuk szárazon, majd hagyjuk kihűlni.

A batátát lereszeljük, tálba tesszük és beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a gombát és az áztatott, kinyomkodott kenyeret és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összekeverjük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, egy kanálnyi masszát belerakunk és kanállal kissé ellapítjuk. Mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük.

Tálalásnál majonézt kínálunk hozzá.