Sajtos, gombás házi csirkemellsonka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- egy üveg csiperkegomba
- 10 dkg sajt
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítom az esetleges inaktól, zsíroktól és húsdaráló legkisebb lyukú tárcsájával ledarálom. Sóval, borssal, lecsepegtetett csiperkegombával és kisebb kockára vágott sajttal nagyon alaposan elkeverem.
A sonka készítő tartályt kibélelem sütőzacskóval, légmentesen beletöltöm a bekevert húst, lecsomózom és a tartályhoz tartozó rugós prés és fedő segítségével lezárom.
Hűtőszekrényben hagyom érni 24 órát.
Másnap egy fazékba teszem a sonka készítő tartályt, felöntöm annyi vízzel, ameddig hús van benne és lassú tűzön 75°C-85°C között felmelegedéstől számított 2 órán át főzöm. A tartályhoz mellékelt maghőmérővel ellenőrzöm fél óránként a víz hőmérsékletét. Nem szabad, hogy 75 °C alá essen, sem 85 °C fölé emelkedjen.
2 óra leteltével kiveszem a tartályt és félreteszem hűlni. Nagyjából 3 óra alatt teljesen lehűl, hogy ki lehessen szedni a sonkát. A sütőzacskóból kicsomagolom és fél óra dermesztés után tálalható.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »