Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítom az esetleges inaktól, zsíroktól és húsdaráló legkisebb lyukú tárcsájával ledarálom. Sóval, borssal, lecsepegtetett csiperkegombával és kisebb kockára vágott sajttal nagyon alaposan elkeverem.
A sonka készítő tartályt kibélelem sütőzacskóval, légmentesen beletöltöm a bekevert húst, lecsomózom és a tartályhoz tartozó rugós prés és fedő segítségével lezárom.
Hűtőszekrényben hagyom érni 24 órát.
Másnap egy fazékba teszem a sonka készítő tartályt, felöntöm annyi vízzel, ameddig hús van benne és lassú tűzön 75°C-85°C között felmelegedéstől számított 2 órán át főzöm. A tartályhoz mellékelt maghőmérővel ellenőrzöm fél óránként a víz hőmérsékletét. Nem szabad, hogy 75 °C alá essen, sem 85 °C fölé emelkedjen.
2 óra leteltével kiveszem a tartályt és félreteszem hűlni. Nagyjából 3 óra alatt teljesen lehűl, hogy ki lehessen szedni a sonkát. A sütőzacskóból kicsomagolom és fél óra dermesztés után tálalható.
Jó étvágyat!