Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes sonkás szendvics, sajtos piskótával recept

Sajtkrémes sonkás szendvics, sajtos piskótával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 1 csapott ek só
    • 1 tk sütőpor
    • 1 marék reszelt parmezán

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 4 csapott ek liszt
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg vaj
    • 15-20 dkg sajtkrém
    • ízlés szerint só és bors
    • apróra vágott petrezselyem
    • apróra vágott metélőhagyma
    • +15-20 dkg sonka

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgájat habosra keverjük a sóval.

    A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

    A tojássárgájába belekeverjük a felvert fehérjehab 1/3-ad részét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a parmezánt és fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

    A maradék 2/3-ad tojásfehérjehabot is hozzáforgatjuk.

    Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elkenjük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.

    Krém:

    A krémhez a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.

    Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük, majd addig keverjük amíg a sajt elolvad benne.

    Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

    Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is.

    A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán az elkészített sajtkrémet is hozzáadjuk, végül hozzákeverjük a petrezselymet és a metélőhagymát is.

    Összeállítás:

    A kihűlt tésztát 3 egyforma nagyságú lapra vágjuk.

    Az első lapot megkenjük sajtkrémmel, megrakjuk sonkával, ismét sajtkrémet kenünk rá.

    Megismételjük a következő lappal.

    Ha van időnk akkor 1-2 órára hűtőbe rakjuk, de azonnal is szeletelhetjük, téglalap vagy háromszög formára, ahogy tetszik.

    A maradék krémmel és sonkával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá