Sajtkrémes sonkás szendvics, sajtos piskótával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott ek só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 marék reszelt parmezán

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 csapott ek liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 15-20 dkg sajtkrém
  • ízlés szerint só és bors
  • apróra vágott petrezselyem
  • apróra vágott metélőhagyma
  • +15-20 dkg sonka

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgájat habosra keverjük a sóval.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojássárgájába belekeverjük a felvert fehérjehab 1/3-ad részét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a parmezánt és fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

A maradék 2/3-ad tojásfehérjehabot is hozzáforgatjuk.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elkenjük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.

Krém:

A krémhez a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.

Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük, majd addig keverjük amíg a sajt elolvad benne.

Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is.

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán az elkészített sajtkrémet is hozzáadjuk, végül hozzákeverjük a petrezselymet és a metélőhagymát is.

Összeállítás:

A kihűlt tésztát 3 egyforma nagyságú lapra vágjuk.

Az első lapot megkenjük sajtkrémmel, megrakjuk sonkával, ismét sajtkrémet kenünk rá.

Megismételjük a következő lappal.

Ha van időnk akkor 1-2 órára hűtőbe rakjuk, de azonnal is szeletelhetjük, téglalap vagy háromszög formára, ahogy tetszik.

A maradék krémmel és sonkával díszítjük.