Hozzávalók:
A piskótához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgájat habosra keverjük a sóval.
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.
A tojássárgájába belekeverjük a felvert fehérjehab 1/3-ad részét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a parmezánt és fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
A maradék 2/3-ad tojásfehérjehabot is hozzáforgatjuk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elkenjük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.
A krémhez a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.
Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük, majd addig keverjük amíg a sajt elolvad benne.
Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is.
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán az elkészített sajtkrémet is hozzáadjuk, végül hozzákeverjük a petrezselymet és a metélőhagymát is.
A kihűlt tésztát 3 egyforma nagyságú lapra vágjuk.
Az első lapot megkenjük sajtkrémmel, megrakjuk sonkával, ismét sajtkrémet kenünk rá.
Megismételjük a következő lappal.
Ha van időnk akkor 1-2 órára hűtőbe rakjuk, de azonnal is szeletelhetjük, téglalap vagy háromszög formára, ahogy tetszik.
A maradék krémmel és sonkával díszítjük.