Vegyes halászlé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg ponty patkó
- 50 afrikai harcsa
- 2 pontyfej és farok
- 2 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
- 1 db koktélparadicsom
- 1 kisebb tv paprika
- 1 hegyes erős paprika
- só
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 3 db halászlé kocka
- 15 dkg halászlé sűrítmény
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a hal fejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.
Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves.
Amikor félfövésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlé kockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.
Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk.
Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a ponty patkókat és a harcsa szeleteket.
Erős paprikával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »