Vegyes halászlé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg ponty patkó
- 50 afrikai harcsa
- 2 pontyfej és farok
- 2 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
- 1 db koktélparadicsom
- 1 kisebb tv paprika
- 1 hegyes erős paprika
- só
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 3 db halászlé kocka
- 15 dkg halászlé sűrítmény
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a hal fejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.
Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves.
Amikor félfövésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlé kockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.
Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk.
Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a ponty patkókat és a harcsa szeleteket.
Erős paprikával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









