Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tonhalkrém recept

Tonhalkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 tonhal konzerv (olajos)
    • 10 dkg mascarpone
    • 2 ek tejföl
    • 1 tk magos dijoni mustár
    • 2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt színes bors
    • kisebb csokor petrezselyemzöld
    • citromlé (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A tonhalat tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

    A tojásokat főzzük keményre. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük simára.

    Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, reszeljük hozzá egy kisebb lyukú reszelőn a főtt tojásokat, majd óvatosan forgassuk össze. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

    Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Tálaláskor a tonhalkrémet tegyük egy tálkába, majd sós-sajtos keksszel vagy friss péksüteménnyel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá