Tonhalkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 tonhal konzerv (olajos)
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk magos dijoni mustár
  • 2 db főtt tojás
  • őrölt színes bors
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • citromlé (ízlés szerint)

Elkészítése:

A tonhalat tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

A tojásokat főzzük keményre. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, reszeljük hozzá egy kisebb lyukú reszelőn a főtt tojásokat, majd óvatosan forgassuk össze. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálaláskor a tonhalkrémet tegyük egy tálkába, majd sós-sajtos keksszel vagy friss péksüteménnyel kínáljuk.