Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárcsán sült keszegek recept

Tárcsán sült keszegek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 10 nagyobb friss keszeghez
    • 1 tk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg liszt
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 liter zsír vagy étolaj
    • grilltárcsa

    Elkészítése:

    A frissen tisztított és sűrűn irdalt keszegeket sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával körbedörzsöljük (a hasüreget is), majd lezárható dobozba téve legalább fél napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy átjárják a fűszerek!

    A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.

    A tárcsát felforrósítjuk, beleöntjük a zsiradékot és felhevítjük.

    Ezalatt a keszegeket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe és a tárcsába téve mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük!

    Ha előtte (kenyér helyett) bedagasztunk a hal mellé egy kis lángost, akkor azzal kezdjük a sütést!
    Lehűtött ropogós kovászos uborkával igazi nyári, szombat esti csemege! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek