Tárcsán sült keszegek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárcsán sült keszegek

Hozzávalók:

  • 10 nagyobb friss keszeghez
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 liter zsír vagy étolaj
  • grilltárcsa

Elkészítése:

A frissen tisztított és sűrűn irdalt keszegeket sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával körbedörzsöljük (a hasüreget is), majd lezárható dobozba téve legalább fél napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy átjárják a fűszerek!

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.

A tárcsát felforrósítjuk, beleöntjük a zsiradékot és felhevítjük.

Ezalatt a keszegeket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe és a tárcsába téve mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük!

Ha előtte (kenyér helyett) bedagasztunk a hal mellé egy kis lángost, akkor azzal kezdjük a sütést!
Lehűtött ropogós kovászos uborkával igazi nyári, szombat esti csemege! :)

Jó étvágyat kívánok!