Szürkeharcsa paprikás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg szürkeharcsa
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 evőkanál törött paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál 30 %-os főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A konyhakészre előkészített harcsát sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát.
Ha harcsánk elég nagy méretű, akkor filézzük ki és nyúzzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra a halhúst. A kisebb harcsát nem éri meg megnyúzni és kifilézni, ezt vágjuk szélesebb szeletekre.
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és süssük ki a zsírját. Ha megpirultak, vegyük ki a pörcöt a zsírból. A kisütött zsiradékon dinszteljük meg a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a törött paprikát. Adjuk a hagymás keverékhez az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Öntsük fel vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órát az alaplevet.
Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. A lisztet keverjük ki a vízzel, adjuk hozzá a tejfölt, és a tejszínt, majd keverjük simára. Merjünk ki egy keveset a forró léből és keverjük simára a tejfölös habarásban. Folyamatos keverés mellett adjuk a habarást az alapunkhoz. Nem kell, hogy a sűrítés során az alap túl sűrű legyen, mert még a halhús főzése közben is sűrűsödik a mártás.
Tegyük a halhúst a mártásba és 15-20 perc alatt főzzük készre. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.
Tipp:
Tejszínt azért teszek bele a habarásba, mert kicsit selymesebbé teszi a mártást. A paradicsom héját mielőtt apró kockára vágnám, lehúzom, így könnyebben fog megfőni az alaplében és nem marad meg a mártásban a kemény héja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









