Szürkeharcsa paprikás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg szürkeharcsa
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 evőkanál törött paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál 30 %-os főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A konyhakészre előkészített harcsát sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát.
Ha harcsánk elég nagy méretű, akkor filézzük ki és nyúzzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra a halhúst. A kisebb harcsát nem éri meg megnyúzni és kifilézni, ezt vágjuk szélesebb szeletekre.
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és süssük ki a zsírját. Ha megpirultak, vegyük ki a pörcöt a zsírból. A kisütött zsiradékon dinszteljük meg a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a törött paprikát. Adjuk a hagymás keverékhez az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Öntsük fel vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órát az alaplevet.
Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. A lisztet keverjük ki a vízzel, adjuk hozzá a tejfölt, és a tejszínt, majd keverjük simára. Merjünk ki egy keveset a forró léből és keverjük simára a tejfölös habarásban. Folyamatos keverés mellett adjuk a habarást az alapunkhoz. Nem kell, hogy a sűrítés során az alap túl sűrű legyen, mert még a halhús főzése közben is sűrűsödik a mártás.
Tegyük a halhúst a mártásba és 15-20 perc alatt főzzük készre. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.
Tipp:
Tejszínt azért teszek bele a habarásba, mert kicsit selymesebbé teszi a mártást. A paradicsom héját mielőtt apró kockára vágnám, lehúzom, így könnyebben fog megfőni az alaplében és nem marad meg a mártásban a kemény héja.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »