Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tokhal paprikás recept

Tokhal paprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg tokhal
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 4 fej közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes paprika
    • 2 nagyobb paradicsom
    • 1 evőkanál törött paprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál 33 %-os tejszín
    • 1 csapott evőkanál finomliszt

    Elkészítése:

    A tokhalat nyúzzuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A konyhakészre előkészített halat enyhén sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát.

    A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és süssük ki a zsírját. Ha megpirultak, vegyük ki a zsírból.

    A kisütött zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a törött paprikát.

    Adjuk a hagymás keverékhez az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Öntsük fel kb 1,5 liter vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órát az alaplevet. Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, kész az alaplevünk.

    A lisztet keverjük ki kb 3 evőkanál vízzel, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd keverjük simára. Merjünk ki egy keveset a forró léből és keverjük simára a tejfölös habarásban.

    Folyamatos keverés mellett adjuk a habarást az alapunkhoz. Nem kell, hogy a sűrítés során az alap túl sűrű legyen, mert még a halhús főzése közben is sűrűsödik a mártás.

    Tegyük a halhúst a mártásba és 15-20 perc alatt főzzük készre a haldarabokat. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal.

    Tipp:

    A tejszínt azért teszek bele a habarásba, mert kicsit selymesebbé teszi a mártást. A paradicsom héját mielőtt apró kockára vágnám, lehúzom, így könnyebben fog megfőni az alaplében és nem marad meg a mártásban a kemény héja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá