Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ruszli recept

Ruszli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg tisztított keszeg
    • 1 kg vöröshagyma
    • fehér mustármag
    • koriander mag
    • szegfűbors
    • fekete bors
    • babérlevél
    • 0,75 liter 10 %-os ételecet
    • 1,5 liter víz
    • 2 ek barna nádcukor
    • 4,2 literes csavaros tetejű befőttes üveg

    Elkészítése:

    A halakat jól besózzuk, az edényt lefedjük és 3 napig a hűtőben tarjuk.

    A második nap a hagymát megtisztítjuk és uborka gyalun legyaluljuk és besózva három órán keresztül hagyjuk állni. Ezután annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi (kellemesen savanykásnak kell lennie).

    A harmaik nap a szikkadt sós halat a lecsurgatott ecetes hagymával befőttes üvegekbe rakjuk.

    Keresünk olyan egyenes oldalú műanyag flakont ami befér a befőttes üveg száján ebből egy csövet alakítunk ki alul felül levágunk belőle. Ezt csövet bele állítjuk a befőttes üvegbe és e köré elhelyezzük a halakat, hogy jól mutassanak. A hagymát összeforgatjuk a fűszerekkel kivéve a só cukor ecet, majd beletesszük a csőbe. A csövet óvatosan eltávolítjuk.

    Ízlés szerint cukros-ecetes páclevet forralunk, a fűszereket beleszórjuk és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra.

    Jól lezárjuk és 3 hétre visszatesszük a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá