Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomsaláta recept

Paradicsomsaláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg paradicsom
    • 5 ek olíva olaj
    • 2 ek (bor)ecet
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 fej hagyma (nálam kimaradt)
    • petrezselyemzöld és bazsalikom ízlés szerint

    Elkészítése:

    A paradicsomokat és a hagymát felkarikázzuk, majd egy edénybe terítjük.

    Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük az ecettel és az olajjal.

    Petrezselymet szórunk rá, majd óvatosan összeforgatjuk és legalább egy órát pihentetjük.

    Miért egyem?

    A paradicsom jelentős mennyiségű likopint tartalmaz, ami erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és hozzájárulhat a rák megelőzéséhez.

    Rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett magas C-vitamin- és rosttartalmat kínál, amelyek támogatják az immunrendszert és elősegítik az emésztést.

    A benne található A- és K-vitamin segítik a csontok egészségét és a vér koagulációját. Gazdag káliumban, ami fontos a vérnyomás szabályozásához. Fogyasztása elősegítheti a szív- és érrendszer egészségét, valamint a bőr szépségét is.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá