Paradicsomsaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg paradicsom
  • 5 ek olíva olaj
  • 2 ek (bor)ecet
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 fej hagyma (nálam kimaradt)
  • petrezselyemzöld és bazsalikom ízlés szerint

Elkészítése:

A paradicsomokat és a hagymát felkarikázzuk, majd egy edénybe terítjük.

Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük az ecettel és az olajjal.

Petrezselymet szórunk rá, majd óvatosan összeforgatjuk és legalább egy órát pihentetjük.

Miért egyem?

A paradicsom jelentős mennyiségű likopint tartalmaz, ami erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és hozzájárulhat a rák megelőzéséhez.

Rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett magas C-vitamin- és rosttartalmat kínál, amelyek támogatják az immunrendszert és elősegítik az emésztést.

A benne található A- és K-vitamin segítik a csontok egészségét és a vér koagulációját. Gazdag káliumban, ami fontos a vérnyomás szabályozásához. Fogyasztása elősegítheti a szív- és érrendszer egészségét, valamint a bőr szépségét is.