Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott ponty perezselymes burgonyával recept

Rántott ponty perezselymes  burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg szeletelt ponty
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 3 dl olaj
    • 1 kg burgonya
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 üveg csemege uborka

    Elkészítése:

    A ponty szeleteket panírozás előtt fél órával besózzuk, majd panírozzuk a szokott módon: liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa a sorrend.

    Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

    A meghámozott, apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vízből kiszedve megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.

    Csemege uborkával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá