Rántott ponty perezselymes burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 75 dkg szeletelt ponty
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 üveg csemege uborka

Elkészítése:

A ponty szeleteket panírozás előtt fél órával besózzuk, majd panírozzuk a szokott módon: liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa a sorrend.

Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

A meghámozott, apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vízből kiszedve megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.

Csemege uborkával tálaljuk.