Halászlé több halból recept

Hozzávalók:
- 60 dkg ponty
- 30 dkg busa
- 20 dkg törpeharcsa
- 6 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paradicsom
- 1 közepes paprika
- 2 l víz
- 1 teáskanál paprikakrém
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A halakat megmossuk, ha szükséges, akkor tisztítjuk.
A busát és a harcsát a szeletekre vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával együtt és annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk bele. Fedővel letakarjuk, és jó puhára főzzük.
A főzés végén a paprikakrémet és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk.
Kiszedjük a léből a főtt halakat és a szálkáktól megszabadítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon.
Turmixgépbe tesszük a lében főtt zöldségekkel és lével együtt. Jól összemixeljük. Ez lesz az alaplé.
Egy tálba öntjük és a paradicsomlével felöntjük. Esetleg ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a tetszés szerinti darabokra vágott pontyot az alaplébe és lassú tűzön puhára főzzük. Utána ízesítjük, ha szükséges. A chili paprikát hozzárakjuk.
Melegen, egy-egy szelet ponttyal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »