Halászlé több halból recept
Hozzávalók:
- 60 dkg ponty
- 30 dkg busa
- 20 dkg törpeharcsa
- 6 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paradicsom
- 1 közepes paprika
- 2 l víz
- 1 teáskanál paprikakrém
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A halakat megmossuk, ha szükséges, akkor tisztítjuk.
A busát és a harcsát a szeletekre vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával együtt és annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk bele. Fedővel letakarjuk, és jó puhára főzzük.
A főzés végén a paprikakrémet és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk.
Kiszedjük a léből a főtt halakat és a szálkáktól megszabadítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon.
Turmixgépbe tesszük a lében főtt zöldségekkel és lével együtt. Jól összemixeljük. Ez lesz az alaplé.
Egy tálba öntjük és a paradicsomlével felöntjük. Esetleg ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a tetszés szerinti darabokra vágott pontyot az alaplébe és lassú tűzön puhára főzzük. Utána ízesítjük, ha szükséges. A chili paprikát hozzárakjuk.
Melegen, egy-egy szelet ponttyal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









