Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halászlé több halból recept

Halászlé több halból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg ponty
    • 30 dkg busa
    • 20 dkg törpeharcsa
    • 6 közepes fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes paradicsom
    • 1 közepes paprika
    • 2 l víz
    • 1 teáskanál paprikakrém
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A halakat megmossuk, ha szükséges, akkor tisztítjuk.

    A busát és a harcsát a szeletekre vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával együtt és annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk bele. Fedővel letakarjuk, és jó puhára főzzük.

    A főzés végén a paprikakrémet és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk.

    Kiszedjük a léből a főtt halakat és a szálkáktól megszabadítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon.

    Turmixgépbe tesszük a lében főtt zöldségekkel és lével együtt. Jól összemixeljük. Ez lesz az alaplé.

    Egy tálba öntjük és a paradicsomlével felöntjük. Esetleg ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a tetszés szerinti darabokra vágott pontyot az alaplébe és lassú tűzön puhára főzzük. Utána ízesítjük, ha szükséges. A chili paprikát hozzárakjuk.

    Melegen, egy-egy szelet ponttyal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá