Halászlé több halból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Halászlé több halból

Hozzávalók:

  • 60 dkg ponty
  • 30 dkg busa
  • 20 dkg törpeharcsa
  • 6 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 közepes paprika
  • 2 l víz
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A halakat megmossuk, ha szükséges, akkor tisztítjuk.

A busát és a harcsát a szeletekre vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával együtt és annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk bele. Fedővel letakarjuk, és jó puhára főzzük.

A főzés végén a paprikakrémet és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk.

Kiszedjük a léből a főtt halakat és a szálkáktól megszabadítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon.

Turmixgépbe tesszük a lében főtt zöldségekkel és lével együtt. Jól összemixeljük. Ez lesz az alaplé.

Egy tálba öntjük és a paradicsomlével felöntjük. Esetleg ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a tetszés szerinti darabokra vágott pontyot az alaplébe és lassú tűzön puhára főzzük. Utána ízesítjük, ha szükséges. A chili paprikát hozzárakjuk.

Melegen, egy-egy szelet ponttyal tálaljuk.