Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-citromos lazac párolt zöldségekkel recept

Gombás-citromos lazac párolt zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lazachoz:

    • 2 db kb 25 dkg-os lazacszelet
    • 1 citrom
    • 1/2 citrom leve
    • őrölt színes bors

    Gombához:

    • 25 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olaj
    • őrölt színes bors

    Zöldségekhez:

    • 1 db zsenge cukkini
    • 3 fej lilahagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 ek olaj
    • őrölt színes bors
    • kakukkfű
    • 1 tk ételízesítő
    • 1,5 dl fehérbor

    Elkészítése:

    A lazacszeleteket locsoljuk meg a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

    A citromot vékonyan szeleteljük fel.

    A gombát és a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a saját levében pároljuk puhára, majd süssük zsírjára.

    A zöldségeket vágjuk fel vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott vöröshagymát és pároljuk pár percig, hogy egy kicsit összeessen. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, öntsük fel a borral és pároljuk tovább.

    Amikor a sárgarépa már kezd puhulni, adjuk hozzá a szintén vékony csíkokra vágott cukkinit, majd addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

    Vágjunk le két nagyobb darab sütőpapírt, majd osszuk el rajta az alaposan lecsepegtetett párolt zöldséget. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacot, tegyük rá a citromkarikákat, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt gombát.

    Ezután csomagoljuk be a sütőpapírba úgy, hogy ne maradjon rajta rés, majd tegyük át egy tepsire a papírcsónakokat.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 30 perc alatt készre.

    Tipp:

    Tálaláskor a sütőpapírral együtt helyezzük tányérra a gombás-zöldséges lazacot, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint a zöldséget át is kanalazhatjuk a tányérra, majd helyezzük mellé a lazacszeletet és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá