Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pupusas házi töltelékkel recept

Pupusas házi töltelékkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk só
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 1.2 dl víz

    Töltelék:

    • 2 ek tejföl
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes db paprika
    • 1 kis db fehér hagyma (póréhagyma vagy zöldhagyma)
    • 3 dkg gépsonka
    • 2 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tésztát a belevalókkal összemérjük és meggyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle. Addig pihen, amíg a tölteléket elkészítjük.

    Tésztát kinyújtjuk vékonyra, majd kiszaggatunk 10 cm-es átmérője, kör alakú darabokat. A felébe egy evőkanálka tölteléket teszünk, ráhajtjuk a széleit, ujjunkkal összenyomkodjuk.

    A kerámia serpenyőt felforrósítjuk, a kis pupusasok-at beletesszük, mind a két oldalát egyenként 3-4 percet sütjük.

    Töltelék:

    A tejfölt, a fokhagymát összeaprítjuk, hagymát apróra vágjuk, paprikát szintén picurkára, sonkát, kolbászt, füstölt szalonnát szintén 3 x 3 mm-esre vágjuk. Az egészet alaposan kikeverjük. (Sót nem teszünk bele, mert a szalonna, kolbász sózott!)

    Tipp:

    Ha váratlan vendégek jönnek, a hűtőből bármi felhasználható a töltelékbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá