Pupusas házi töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1.2 dl víz

Töltelék:

  • 2 ek tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db paprika
  • 1 kis db fehér hagyma (póréhagyma vagy zöldhagyma)
  • 3 dkg gépsonka
  • 2 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

Tészta:

A tésztát a belevalókkal összemérjük és meggyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle. Addig pihen, amíg a tölteléket elkészítjük.

Tésztát kinyújtjuk vékonyra, majd kiszaggatunk 10 cm-es átmérője, kör alakú darabokat. A felébe egy evőkanálka tölteléket teszünk, ráhajtjuk a széleit, ujjunkkal összenyomkodjuk.

A kerámia serpenyőt felforrósítjuk, a kis pupusasok-at beletesszük, mind a két oldalát egyenként 3-4 percet sütjük.

Töltelék:

A tejfölt, a fokhagymát összeaprítjuk, hagymát apróra vágjuk, paprikát szintén picurkára, sonkát, kolbászt, füstölt szalonnát szintén 3 x 3 mm-esre vágjuk. Az egészet alaposan kikeverjük. (Sót nem teszünk bele, mert a szalonna, kolbász sózott!)

Tipp:

Ha váratlan vendégek jönnek, a hűtőből bármi felhasználható a töltelékbe.