Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes emeletes hambik recept

Gluténmentes emeletes hambik
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A bucikhoz:

    • 180 g gluténmentes kenyérliszt
    • 125 ml meleg tej
    • 3,5 g instant élesztő
    • 30 ml meleg víz
    • 1 ek kristálycukor
    • 1 mk só
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek olvasztott margarin

    Bucik tetejére:

    • olvasztott margarin

    A húspogácsákhoz:

    • 500 g darálthús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek olívaolaj
    • 4 ek gluténmentes zsemlemorzsa
    • 2 ek dijoni mustár
    • ízlés szerint só, bors, petrezselyemzöld

    Karamellizált lilahagyma:

    • 1 közepes fej lilahagyma
    • 50 g cukor
    • 50 ml víz

    A camambert-es hamburgerhez:

    • 1 kör alakú camambert
    • 1/2 paradicsom
    • 2 szelet edami sajt
    • 2 ek áfonyalekvár
    • karamellizált lilahagyma
    • egy marék madársaláta
    • 1 tk vaj
    • 2 szelet húspogácsa

    A húsimádó hamburgerhez:

    • 1/2 paradicsom
    • 3 csemegeuborka szeletelve
    • 4 szelet pirított bacon és azok zsírja
    • egy marék madársaláta
    • egy marék pirított és szárított vöröshagyma
    • 2 szelet edami sajt
    • tabasco szósz
    • mustár, ketchup

    Elkészítése:

    Bucik:

    Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, majd hagyjuk felfutni. Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.

    A tésztát kb 5 percig gyúrjuk, majd két egyforma gömbbé formázzuk és sütőpapíros tepsire helyezzük. Letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni.

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük, majd a tetejüket kis margarinnal lekenve és sóval hintve 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Karamellizált lilahagyma:

    A karamellizált lilahagymához a hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg a levét elfőli és sűrű mázas, csatni állagú nem lesz.

    Húspogácsa:

    A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd 4 egyforma vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.

    Camambert-es hamburger:

    Az egyik bucit félbevágjuk. Serpenyőben a vágott felüket kicsit megpirítjuk és vajjal megkenjük.

    Rétegezzük a bucit: alulra kerül három szelet paradicsom, a félbevágott camambert egyik fele, egy szelet húspogácsa, egy szelet edami sajt, a madársaláta, még egy húspogácsa, a másik szelet edami sajt, karamellizált lilahagyma, a camambert másik fele, az áfonya lekvár és végén a buci teteje.

    Hurkapálcát állítunk bele hogy stabil maradjon.

    Húsimádó hamburger:

    A baconot felhevített serpenyőn ropogósra sütjük, majd a zsírján a félbevágott bucik vágott feleit megpirítjuk.

    Rétegezzük a hambit: alulra kerül a szeletelt paradicsom, erre jön egy húspogácsa, majd az egyik szelet edami sajt, a madársaláta, majd 2 szelet pirított bacon, a másik húspogácsa, a másik szelet edami sajt, a felkarikázott csemege uborka, a másik 2 szelet bacon, egy marék pirított szárított vöröshagyma, mustár, ketchup, tabasco és a buci teteje, végül hurkapálcát szúrunk a közepébe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá