Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos galuska fejes salátával (tej-és gluténmentes) recept

Tojásos galuska fejes salátával (tej-és gluténmentes)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Saláta:

    • 4 dl víz
    • 4 ek 5 %-os ecet
    • cukor
    • 1 nagyobb fej saláta

    Galuska:

    • 500 g darált zab (gluténmentes)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl víz

    Tojásos rész:

    • 200 ml vegán főzőkrém
    • 1 dl víz
    • 1 leveskocka
    • bors
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, sózzuk és lefedjük.

    Amíg a víz felforr elkészítjük a saláta ecetetet. A vízhez kb 4 ek 5 %-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a hűtőbe rakjuk.

    Ha a víz forr, akkor közepes hőmérsékeltre állítjuk a tűzhelyet és nekiáálhatunk a galuskatésztának.

    Egy edénybe gluténmentes darált zabot öntünk. Ízlés szerint sózzuk, majd jöhet 3 tojás, 5 dl víz és egy fakanállal kidolgozzuk a tésztát.

    A normál lisztes galuska anyaghányada alapján, fél kiló liszthez 3 tojásra és 3 dl vízre van szükség. A darált zab több vizet képes felszívni, ezért nekem 5 dl víze volt szükségem.

    Ha kész a tészta, már szaggathatjuk is.

    A szaggatáshoz szükségünk van még egy edény hideg vízre is, ugyanis lehűtjük vele a galuskaszaggatót és így nem sül rá a tészta azonnal a felületére.

    A tésztának először csak az egyik felét szaggatjuk ki. Egyszerűen egy habkártya segítségével átpréselkük a szaggatón. Ha kiszagattuk, aakor levesszük a szaggatót, megkeverjük és amint felforrt egy szűrőkanállal kivesszük a galuskákat.
    A tészta másik felével ugyanígy járunk el.

    Ha kész vagyunk a galuskával, akkor szükség lesz egy teflonnal bevont lábasra vagy egy jókora serpenyőre, amibe 2 dl vegán főző krémet öntünk. A főzőkrém poharát kiöblítjük egy dl vízzel és ezt is hozzáadjuk, majd felforraljuk.

    Amíg felforr felütünk 5 tojást és egy habverővel felverjük. Ha a főzőkrém forr, ízesítjük egy leveskockával, ízlés szerint borssal és sóval, majd jöhet a galuska is bele. Közepes fokozaton folyamatos kevergetés melett 5 percig főzzük. Ez idő alat szinte maradéktalanul magába szívja a galuska a főzőkrémet, majd beleöntjük a tojásokat és egészen addig pároljuk, amíg a jól besűrűsödik. Ha elkészült félrehúzzuk és tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá