Gluténmentes emeletes hambik

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gluténmentes emeletes hambik

Hozzávalók:
A bucikhoz:

  • 180 g gluténmentes kenyérliszt
  • 125 ml meleg tej
  • 3,5 g instant élesztő
  • 30 ml meleg víz
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 mk só
  • 1 kisebb tojás
  • 1 ek olvasztott margarin

Bucik tetejére:

  • olvasztott margarin

A húspogácsákhoz:

  • 500 g darálthús
  • 1 tojás
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 ek gluténmentes zsemlemorzsa
  • 2 ek dijoni mustár
  • ízlés szerint só, bors, petrezselyemzöld

Karamellizált lilahagyma:

  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 50 g cukor
  • 50 ml víz

A camambert-es hamburgerhez:

  • 1 kör alakú camambert
  • 1/2 paradicsom
  • 2 szelet edami sajt
  • 2 ek áfonyalekvár
  • karamellizált lilahagyma
  • egy marék madársaláta
  • 1 tk vaj
  • 2 szelet húspogácsa

A húsimádó hamburgerhez:

  • 1/2 paradicsom
  • 3 csemegeuborka szeletelve
  • 4 szelet pirított bacon és azok zsírja
  • egy marék madársaláta
  • egy marék pirított és szárított vöröshagyma
  • 2 szelet edami sajt
  • tabasco szósz
  • mustár, ketchup

Elkészítése:

Bucik:

Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, majd hagyjuk felfutni. Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.

A tésztát kb 5 percig gyúrjuk, majd két egyforma gömbbé formázzuk és sütőpapíros tepsire helyezzük. Letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, majd a tetejüket kis margarinnal lekenve és sóval hintve 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Karamellizált lilahagyma:

A karamellizált lilahagymához a hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg a levét elfőli és sűrű mázas, csatni állagú nem lesz.

Húspogácsa:

A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd 4 egyforma vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.

Camambert-es hamburger:

Az egyik bucit félbevágjuk. Serpenyőben a vágott felüket kicsit megpirítjuk és vajjal megkenjük.

Rétegezzük a bucit: alulra kerül három szelet paradicsom, a félbevágott camambert egyik fele, egy szelet húspogácsa, egy szelet edami sajt, a madársaláta, még egy húspogácsa, a másik szelet edami sajt, karamellizált lilahagyma, a camambert másik fele, az áfonya lekvár és végén a buci teteje.

Hurkapálcát állítunk bele hogy stabil maradjon.

Húsimádó hamburger:

A baconot felhevített serpenyőn ropogósra sütjük, majd a zsírján a félbevágott bucik vágott feleit megpirítjuk.

Rétegezzük a hambit: alulra kerül a szeletelt paradicsom, erre jön egy húspogácsa, majd az egyik szelet edami sajt, a madársaláta, majd 2 szelet pirított bacon, a másik húspogácsa, a másik szelet edami sajt, a felkarikázott csemege uborka, a másik 2 szelet bacon, egy marék pirított szárított vöröshagyma, mustár, ketchup, tabasco és a buci teteje, végül hurkapálcát szúrunk a közepébe.