Hozzávalók:
A bucikhoz:
Bucik tetejére:
A húspogácsákhoz:
Karamellizált lilahagyma:
A camambert-es hamburgerhez:
A húsimádó hamburgerhez:
Elkészítése:
Bucik:
Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, majd hagyjuk felfutni. Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.
A tésztát kb 5 percig gyúrjuk, majd két egyforma gömbbé formázzuk és sütőpapíros tepsire helyezzük. Letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, majd a tetejüket kis margarinnal lekenve és sóval hintve 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Karamellizált lilahagyma:
A karamellizált lilahagymához a hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg a levét elfőli és sűrű mázas, csatni állagú nem lesz.
Húspogácsa:
A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd 4 egyforma vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
Camambert-es hamburger:
Az egyik bucit félbevágjuk. Serpenyőben a vágott felüket kicsit megpirítjuk és vajjal megkenjük.
Rétegezzük a bucit: alulra kerül három szelet paradicsom, a félbevágott camambert egyik fele, egy szelet húspogácsa, egy szelet edami sajt, a madársaláta, még egy húspogácsa, a másik szelet edami sajt, karamellizált lilahagyma, a camambert másik fele, az áfonya lekvár és végén a buci teteje.
Hurkapálcát állítunk bele hogy stabil maradjon.
Húsimádó hamburger:
A baconot felhevített serpenyőn ropogósra sütjük, majd a zsírján a félbevágott bucik vágott feleit megpirítjuk.
Rétegezzük a hambit: alulra kerül a szeletelt paradicsom, erre jön egy húspogácsa, majd az egyik szelet edami sajt, a madársaláta, majd 2 szelet pirított bacon, a másik húspogácsa, a másik szelet edami sajt, a felkarikázott csemege uborka, a másik 2 szelet bacon, egy marék pirított szárított vöröshagyma, mustár, ketchup, tabasco és a buci teteje, végül hurkapálcát szúrunk a közepébe.