Gombaszószos csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg filézett csirkecomb
- 1 evőkanál vaj
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g barna csiperke
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 darab babérlevél
- só
- bors
- 300 ml víz
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A vajat és az olajat felovasztjuk és melegítjük egy serpenyőben. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és 8-10 percig pirítjuk. Ezután rátesszük a zúzott fokhagymát és azzal is pirítjuk még 1-2 percig.
A hagymás alapba beéetesszük a húsokat és mindkét oldalára kérget sütünk.
A hagymás húshoz hozzáadjuk a feldarabolt gombát és addig sütjük, amíg kissé összeesik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, babérleveleket és felöntjük a vízzel. Lefedjük és készre főzzük.
Amikor a húsok megpuhultak, akkor kivesszük a gombás szaftból. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a szaftból is merünk rá keveset és azzal is elkeverjük. A tejszínes-lisztes habarással besűrítjük a gombás szaftot. Beletesszük vissza a húsokat, majd pár perc melegítés után még forrón tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »