Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaszószos csirkecomb recept

Gombaszószos csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg filézett csirkecomb
    • 1 evőkanál vaj
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 300 g barna csiperke
    • 2 evőkanál szójaszósz
    • 2 darab babérlevél
    • bors
    • 300 ml víz
    • 100 ml tejszín
    • 1 evőkanál finomliszt

    Elkészítése:

    A vajat és az olajat felovasztjuk és melegítjük egy serpenyőben. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és 8-10 percig pirítjuk. Ezután rátesszük a zúzott fokhagymát és azzal is pirítjuk még 1-2 percig.

    A hagymás alapba beéetesszük a húsokat és mindkét oldalára kérget sütünk.

    A hagymás húshoz hozzáadjuk a feldarabolt gombát és addig sütjük, amíg kissé összeesik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, babérleveleket és felöntjük a vízzel. Lefedjük és készre főzzük.

    Amikor a húsok megpuhultak, akkor kivesszük a gombás szaftból. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a szaftból is merünk rá keveset és azzal is elkeverjük. A tejszínes-lisztes habarással besűrítjük a gombás szaftot. Beletesszük vissza a húsokat, majd pár perc melegítés után még forrón tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá