Gombaszószos csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombaszószos csirkecomb

Hozzávalók:

  • 0,5 kg filézett csirkecomb
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g barna csiperke
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 darab babérlevél
  • bors
  • 300 ml víz
  • 100 ml tejszín
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése:

A vajat és az olajat felovasztjuk és melegítjük egy serpenyőben. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és 8-10 percig pirítjuk. Ezután rátesszük a zúzott fokhagymát és azzal is pirítjuk még 1-2 percig.

A hagymás alapba beéetesszük a húsokat és mindkét oldalára kérget sütünk.

A hagymás húshoz hozzáadjuk a feldarabolt gombát és addig sütjük, amíg kissé összeesik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, babérleveleket és felöntjük a vízzel. Lefedjük és készre főzzük.

Amikor a húsok megpuhultak, akkor kivesszük a gombás szaftból. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a szaftból is merünk rá keveset és azzal is elkeverjük. A tejszínes-lisztes habarással besűrítjük a gombás szaftot. Beletesszük vissza a húsokat, majd pár perc melegítés után még forrón tálaljuk.