Cukkinis csirkés tészta recept

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemell filé
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- 400 ml tejszín
- 1 tk szárított kakukkfű
- 500 g cukkini
- 500 g penne (vagy másmilyen tészta)
Elkészítése:
A kétféle hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A húst kockára vágjuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd beletesszük a hagymát és a húst, majd együtt megpirítjuk. Amikor összepirult a hagyma és a hús, akkor felöntjük a tejszínnel. Ha felforrt, akkor alacsonyabbra vesszük alatta a lángot, megszórjuk a kakukkfűvel és hozzáadjuk a lereszelt sajtot is.
Amíg a sajt elolvad, addig feldaraboljuk a a cukkinit, majd ezt is a mártáshoz adjuk. Újraforrástól számítva még kb 5 percig főzzük. Ha szeretnénk, akkor itt adhatunk hozzá bazsalikomot is.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, majd még melegen összekeverjük a húsos-cukkinis mártással és tálaljuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »