Barackos kosárkák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- lekvár
- barackbefőtt
- porcukor a tálaláshoz
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, 8 egyforma részre/négyzetre vágjuk.
Mindegyik négyzetből kosárkákat formázunk (a lényeg, hogy legyen peremük), melyeket megtöltünk/kenünk a lekvárral, és kirakunk felszeletelt kompóttal.
A tésztát megkenjük felvert tojással és a kész “kosarakat” egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb fél óra alatt megsütjük.
Egyszerre négy fért el a tepsin. Ha kihűltek, porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Természetesen bármilyen lekvárral és gyümölccsel elkészíthető…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









