Barackos kosárkák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- lekvár
- barackbefőtt
- porcukor a tálaláshoz
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, 8 egyforma részre/négyzetre vágjuk.
Mindegyik négyzetből kosárkákat formázunk (a lényeg, hogy legyen peremük), melyeket megtöltünk/kenünk a lekvárral, és kirakunk felszeletelt kompóttal.
A tésztát megkenjük felvert tojással és a kész “kosarakat” egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb fél óra alatt megsütjük.
Egyszerre négy fért el a tepsin. Ha kihűltek, porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Természetesen bármilyen lekvárral és gyümölccsel elkészíthető…
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »