Barackos kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- lekvár
- barackbefőtt
- porcukor a tálaláshoz
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, 8 egyforma részre/négyzetre vágjuk.
Mindegyik négyzetből kosárkákat formázunk (a lényeg, hogy legyen peremük), melyeket megtöltünk/kenünk a lekvárral, és kirakunk felszeletelt kompóttal.
A tésztát megkenjük felvert tojással és a kész “kosarakat” egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb fél óra alatt megsütjük.
Egyszerre négy fért el a tepsin. Ha kihűltek, porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Természetesen bármilyen lekvárral és gyümölccsel elkészíthető…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »