Zöldborsófőzelék fasírttal recept

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 1/2 kg zöldborsó
- 3 ek olaj
- 4-5 ek liszt
- 2 dl tej
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- só
- cukor
Fasírthoz:
- 50 dkg darált sertés és marhahús vegyesen
- 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 2 zsemle tejben áztatva, majd kifacsarva
- 2 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk pirospaprika
- 5 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A fasírt alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a pogácsákat és fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A borsót az étolajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk és ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd liszttel meghintjük. Jól elkeverjük az egészet, amjd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, majd a tejjel is felengedjük. Az egészet puhára főzzük kb 5-10 perc alatt.
A kész főzeléket a fasírttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »