Zöldborsófőzelék fasírttal recept

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 1/2 kg zöldborsó
- 3 ek olaj
- 4-5 ek liszt
- 2 dl tej
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- só
- cukor
Fasírthoz:
- 50 dkg darált sertés és marhahús vegyesen
- 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 2 zsemle tejben áztatva, majd kifacsarva
- 2 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk pirospaprika
- 5 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A fasírt alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a pogácsákat és fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A borsót az étolajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk és ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd liszttel meghintjük. Jól elkeverjük az egészet, amjd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, majd a tejjel is felengedjük. Az egészet puhára főzzük kb 5-10 perc alatt.
A kész főzeléket a fasírttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »