Zöldborsófőzelék fasírttal recept

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 1/2 kg zöldborsó
- 3 ek olaj
- 4-5 ek liszt
- 2 dl tej
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- só
- cukor
Fasírthoz:
- 50 dkg darált sertés és marhahús vegyesen
- 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 2 zsemle tejben áztatva, majd kifacsarva
- 2 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk pirospaprika
- 5 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A fasírt alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a pogácsákat és fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A borsót az étolajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk és ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd liszttel meghintjük. Jól elkeverjük az egészet, amjd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, majd a tejjel is felengedjük. Az egészet puhára főzzük kb 5-10 perc alatt.
A kész főzeléket a fasírttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »