Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsófőzelék fasírttal recept

Zöldborsófőzelék fasírttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Főzelékhez:

    • 1/2 kg zöldborsó
    • 3 ek olaj
    • 4-5 ek liszt
    • 2 dl tej
    • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
    • cukor

    Fasírthoz:

    • 50 dkg darált sertés és marhahús vegyesen
    • 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
    • 3 gerezd fokhagyma zúzva
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 2 zsemle tejben áztatva, majd kifacsarva
    • 2 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk pirospaprika
    • 5 dl étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A fasírt alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a pogácsákat és fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

    A borsót az étolajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk és ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd liszttel meghintjük. Jól elkeverjük az egészet, amjd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, majd a tejjel is felengedjük. Az egészet puhára főzzük kb 5-10 perc alatt.

    A kész főzeléket a fasírttal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá