Zöldborsófőzelék fasírttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Főzelékhez:

  • 1/2 kg zöldborsó
  • 3 ek olaj
  • 4-5 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • cukor

Fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertés és marhahús vegyesen
  • 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 zsemle tejben áztatva, majd kifacsarva
  • 2 nyers tojás
  • 1 mk pirospaprika
  • 5 dl étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A fasírt alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a pogácsákat és fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

A borsót az étolajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk és ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd liszttel meghintjük. Jól elkeverjük az egészet, amjd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, majd a tejjel is felengedjük. Az egészet puhára főzzük kb 5-10 perc alatt.

A kész főzeléket a fasírttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!