Zöldbabfőzelék húsgombóccal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 50 dkg mirelit zöldbab
- 1 kis pohár tejföl (140 g)
- 2 ek liszt
- só, ecet, kapor ízlés szerint
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darálthús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 mk fűszerpaprika
- késhegynyi őrölt bors
- 1 mk só
Elkészítése:
A zöldbabot 1,5-szeres vízben feltesszük főni és ízesítjük sóval és vágott kaporral.
Közben a gombócok hozzávalóit összegyúrjuk és diónyinál kissé nagyobb gombócokat készítünk a masszából.
Amikor a bab félig megfőtt, hozzátesszük a gombócokat, majd a babbal együtt puhára főzzük.
Ekkor a tejfölbe belekeverjük a lisztet, teszünk hozzá a főzőléből is keveset, majd állandó keverés mellett a főzelékhez adjuk és összeforraljuk az egészet.
Ecettel ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.