Zöldbabfőzelék húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 50 dkg mirelit zöldbab
- 1 kis pohár tejföl (140 g)
- 2 ek liszt
- só, ecet, kapor ízlés szerint
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darálthús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 mk fűszerpaprika
- késhegynyi őrölt bors
- 1 mk só
Elkészítése:
A zöldbabot 1,5-szeres vízben feltesszük főni és ízesítjük sóval és vágott kaporral.
Közben a gombócok hozzávalóit összegyúrjuk és diónyinál kissé nagyobb gombócokat készítünk a masszából.
Amikor a bab félig megfőtt, hozzátesszük a gombócokat, majd a babbal együtt puhára főzzük.
Ekkor a tejfölbe belekeverjük a lisztet, teszünk hozzá a főzőléből is keveset, majd állandó keverés mellett a főzelékhez adjuk és összeforraljuk az egészet.
Ecettel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »