Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros tökfőzelék fasírttal recept

Kapros tökfőzelék fasírttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Főzelék:

    • 1 kg gyalult spárga tök
    • 1 csokor kapor
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 ek olívaolaj
    • bors
    • 2 dl tej
    • 2 ek tejföl
    • 1 tk ecet
    • 1 ek liszt, vagy keményítő
    • 1 ek cukor

    Fasírt:

    • 40 dkg darált sertéshús
    • 3 szelet száraz kenyér
    • 6 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet majoránna
    • 2 dl olaj

    Elkészítése:

    A gyalult tököt lesózzuk, felhevítjük az olajat és a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Rádobjuk a kinyomkodott tököt, és a felaprított kaprot. Pár percig együtt párjuk, majd felöntjük a tejjel és kevés vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük.

    Amíg fő a tök, elkészítjük a habarást: a tejfölt kikeverjük a keményítővel, kevés vízzel, és egy csipet sóval. Veszünk ki a főzővízből, hogy kiegyenlítődjön a hő, így biztos nem lesz csomós a főzelék. Összekeverjük, majd egy gyors mozdulattal ráöntjük a tökre, elkeverjük, kiforraljuk. Ízesítjük ecettel és cukorral.

    Fasírt készítése: a darált húshoz hozzáadjuk a sót, a borsot, a majoránnát, a préselt fokhagymát, beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.

    Vizes kézzel apró pogácsákat/golyókat formálunk, és forró olajban szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Bár fagyasztott tökből is elkészíthető, én friss tökből szeretem jobban!

    A kapros tökfőzelék fasírttal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 99 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá