Hozzávalók:
Főzelék:
Fasírt:
Elkészítése:
A gyalult tököt lesózzuk, felhevítjük az olajat és a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Rádobjuk a kinyomkodott tököt, és a felaprított kaprot. Pár percig együtt párjuk, majd felöntjük a tejjel és kevés vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük.
Amíg fő a tök, elkészítjük a habarást: a tejfölt kikeverjük a keményítővel, kevés vízzel, és egy csipet sóval. Veszünk ki a főzővízből, hogy kiegyenlítődjön a hő, így biztos nem lesz csomós a főzelék. Összekeverjük, majd egy gyors mozdulattal ráöntjük a tökre, elkeverjük, kiforraljuk. Ízesítjük ecettel és cukorral.
Fasírt készítése: a darált húshoz hozzáadjuk a sót, a borsot, a majoránnát, a préselt fokhagymát, beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel apró pogácsákat/golyókat formálunk, és forró olajban szép pirosra sütjük.
Bár fagyasztott tökből is elkészíthető, én friss tökből szeretem jobban!