Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú tojás recept

Savanyú tojás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó


  • Hozzávalók:

    • 8 db tojás
    • 0,5 l húslé (lehet leveskockából)
    • 2 dl tejföl
    • 1 kisebb fej hagyma
    • 2 ek liszt
    • 1 db babérlevélegy kevés zsír
    • pirospaprika
    • ízlés szerint citromlé vagy ecet

    Elkészítése:

    A húslét a fűszerekkel felforraljuk, a tojásokat buggyantott tojásként belefőzzük.

    A zsírral, liszttel, finomra vágott hagymával, pirospaprikával rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, elkeverjük a tejföllel, hozzászűrjük a húslét, elkeverjük, majd visszarakjuk bele a tojásokat, és még egyszer felforraljuk.

    Ha szükséges utána sózunk. Aki szereti, egy kevés citromlével vagy ecettel savanyíthatja.

    Általában egytálételként, kenyérrel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá köretként zsemlegombócot, rizst, krumplit, stb.

    Tipp:

    Ha megmaradt a vadas leve(általában a hús előbb elfogy) alaplének felhasználhatjuk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy bele főzzük a tojásokat, nagyon finom étel, még a Nagymamámtól tanultam

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek