Savanyú tojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 0,5 l húslé (lehet leveskockából)
  • 2 dl tejföl
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 db babérlevélegy kevés zsír
  • pirospaprika
  • ízlés szerint citromlé vagy ecet

Elkészítése:

A húslét a fűszerekkel felforraljuk, a tojásokat buggyantott tojásként belefőzzük.

A zsírral, liszttel, finomra vágott hagymával, pirospaprikával rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, elkeverjük a tejföllel, hozzászűrjük a húslét, elkeverjük, majd visszarakjuk bele a tojásokat, és még egyszer felforraljuk.

Ha szükséges utána sózunk. Aki szereti, egy kevés citromlével vagy ecettel savanyíthatja.

Általában egytálételként, kenyérrel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá köretként zsemlegombócot, rizst, krumplit, stb.

Tipp:

Ha megmaradt a vadas leve(általában a hús előbb elfogy) alaplének felhasználhatjuk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy bele főzzük a tojásokat, nagyon finom étel, még a Nagymamámtól tanultam