Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 20 dkg száraz sárgaborsó
- 1,5 liter víz
- 1 pohár tejföl (140 g)
- 2 púpos evőkanál liszt
- húsleves kocka
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
Pörkölthöz:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 40 dkg virsli
- pirospaprika
- vegeta
- só
- olaj
- víz
Elkészítése:
A sárgaborsót egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángon kkezdjük főzni.
Mikor már a borsó szemek puhák és csak annyi víz maradt rajta, hogy éppen ellepi, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a habarást.
A tejfölt a liszttel és a reszelt fokhagymával simára keverjük és állandó kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.
A pörkölthöz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Gyors mozdulatokkal összekeverjük és hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk.
Sóval és vegetával ízlés szerint ízesítjük. A főzeléket a pörkölttel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.