Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel recept

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 20 dkg száraz sárgaborsó
- 1,5 liter víz
- 1 pohár tejföl (140 g)
- 2 púpos evőkanál liszt
- húsleves kocka
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
Pörkölthöz:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 40 dkg virsli
- pirospaprika
- vegeta
- só
- olaj
- víz
Elkészítése:
A sárgaborsót egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángon kkezdjük főzni.
Mikor már a borsó szemek puhák és csak annyi víz maradt rajta, hogy éppen ellepi, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a habarást.
A tejfölt a liszttel és a reszelt fokhagymával simára keverjük és állandó kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.
A pörkölthöz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Gyors mozdulatokkal összekeverjük és hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk.
Sóval és vegetával ízlés szerint ízesítjük. A főzeléket a pörkölttel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »