Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel recept

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 20 dkg száraz sárgaborsó
- 1,5 liter víz
- 1 pohár tejföl (140 g)
- 2 púpos evőkanál liszt
- húsleves kocka
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
Pörkölthöz:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 40 dkg virsli
- pirospaprika
- vegeta
- só
- olaj
- víz
Elkészítése:
A sárgaborsót egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángon kkezdjük főzni.
Mikor már a borsó szemek puhák és csak annyi víz maradt rajta, hogy éppen ellepi, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a habarást.
A tejfölt a liszttel és a reszelt fokhagymával simára keverjük és állandó kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.
A pörkölthöz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Gyors mozdulatokkal összekeverjük és hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk.
Sóval és vegetával ízlés szerint ízesítjük. A főzeléket a pörkölttel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »