Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel recept

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Főzelékhez:

    • 20 dkg száraz sárgaborsó
    • 1,5 liter víz
    • 1 pohár tejföl (140 g)
    • 2 púpos evőkanál liszt
    • húsleves kocka
    • 2 gerezd reszelt fokhagyma

    Pörkölthöz:

    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 40 dkg virsli
    • pirospaprika
    • vegeta
    • olaj
    • víz

    Elkészítése:

    A sárgaborsót egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángon kkezdjük főzni.

    Mikor már a borsó szemek puhák és csak annyi víz maradt rajta, hogy éppen ellepi, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a habarást.

    A tejfölt a liszttel és a reszelt fokhagymával simára keverjük és állandó kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.

    A pörkölthöz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Gyors mozdulatokkal összekeverjük és hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk.

    Sóval és vegetával ízlés szerint ízesítjük. A főzeléket a pörkölttel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá