Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Főzelékhez:

  • 20 dkg száraz sárgaborsó
  • 1,5 liter víz
  • 1 pohár tejföl (140 g)
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • húsleves kocka
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

Pörkölthöz:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 40 dkg virsli
  • pirospaprika
  • vegeta
  • olaj
  • víz

Elkészítése:

A sárgaborsót egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángon kkezdjük főzni.

Mikor már a borsó szemek puhák és csak annyi víz maradt rajta, hogy éppen ellepi, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a habarást.

A tejfölt a liszttel és a reszelt fokhagymával simára keverjük és állandó kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.

A pörkölthöz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Gyors mozdulatokkal összekeverjük és hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk.

Sóval és vegetával ízlés szerint ízesítjük. A főzeléket a pörkölttel tálaljuk.