Borsófőzelék virsli polipokkal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 evőkanál liszt
- 3-4 dl tej
- 3 csapott evőkanál kristálycukor
- 8 db virsli
Elkészítése:
A zöldborsót egy fazékba helyezzük és rászórjuk a lisztet és a cukrot. Ezeket összekeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, ameddig besűrűsödik és a borsó puha lesz.
A tej mennyiségének változtatásával lehet szabályozni a sűrűségét a főzeléknek.
A virsliket félbe vágjuk, majd a tetejétől 1 cm visszahagyunk és éles késsel nyolc „lábacskát” vágunk. Forró olajba tesszük. Először fektetve, majd ha elkezdtek a lábacskák szétnyílni, akkor „talpra”tesszük és pirosra sütjük.
A kis polipokat a főzelékkel tálaljuk. Aki szereti sajtos tükörtojást is készíthet mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.