Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsófőzelék virsli polipokkal recept

Borsófőzelék virsli polipokkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldborsó
    • 2 evőkanál liszt
    • 3-4 dl tej
    • 3 csapott evőkanál kristálycukor
    • 8 db virsli

    Elkészítése:

    A zöldborsót egy fazékba helyezzük és rászórjuk a lisztet és a cukrot. Ezeket összekeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, ameddig besűrűsödik és a borsó puha lesz.

    A tej mennyiségének változtatásával lehet szabályozni a sűrűségét a főzeléknek.

    A virsliket félbe vágjuk, majd a tetejétől 1 cm visszahagyunk és éles késsel nyolc „lábacskát” vágunk. Forró olajba tesszük. Először fektetve, majd ha elkezdtek a lábacskák szétnyílni, akkor „talpra”tesszük és pirosra sütjük.

    A kis polipokat a főzelékkel tálaljuk. Aki szereti sajtos tükörtojást is készíthet mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá