Borsófőzelék virsli polipokkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál liszt
  • 3-4 dl tej
  • 3 csapott evőkanál kristálycukor
  • 8 db virsli

Elkészítése:

A zöldborsót egy fazékba helyezzük és rászórjuk a lisztet és a cukrot. Ezeket összekeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, ameddig besűrűsödik és a borsó puha lesz.

A tej mennyiségének változtatásával lehet szabályozni a sűrűségét a főzeléknek.

A virsliket félbe vágjuk, majd a tetejétől 1 cm visszahagyunk és éles késsel nyolc „lábacskát” vágunk. Forró olajba tesszük. Először fektetve, majd ha elkezdtek a lábacskák szétnyílni, akkor „talpra”tesszük és pirosra sütjük.

A kis polipokat a főzelékkel tálaljuk. Aki szereti sajtos tükörtojást is készíthet mellé.